Meteen naar de inhoud

Sharing is caring – deel jouw verhaal

De slogan sharing is caring gebruik ik vaak in het dagelijks leven. Dan doel ik vaak op het delen van informatie met mijn collega’s, sappige nieuwtjes met mijn vriendinnen maar het meest als het gaat om eten wanneer ik bij mijn familie ben. Allemaal alledaagse gebeurtenissen waarbij het delen centraal staat en er vaak een grapje van wordt gemaakt. Maar het is juist het delen en de aandacht die je daarbij aan de ander en jezelf schenkt dat de connectie maakt. Want wat gebeurt er als je iemand vindt waarmee je kunt delen hoe je je echt voelt zonder dat de ander daar een oordeel of belang bij heeft?  

Wat durf je echt te delen?

We delen de hele dag van alles en met name met mensen die we kennen en waar we mee in contact staan. Met je moeder, je vader, je vriend, je collega, je broer, je oma, je oom, je buurvrouw. Velen hebben het beste met je voor en willen dat het je goed gaat en alle hebben een belang erbij dat jij je goed voelt. Als je geluk hebt dan heb je mensen in je omgeving die je vertrouwt en het ook toevertrouwt om minder plezierige of verdrietige dingen mee te delen. Dan voel je je opgelucht na een goed gesprek en kun je er weer tegenaan. Maar zijn er ook wel eens zaken die je niet durft te bespreken, omdat je de ander niet wilt kwetsen of pijn wilt doen. Misschien schaam je je wel om dingen te bespreken, omdat het beeld dat jij graag wilt dat mensen van je hebben dan kan veranderen. Dan blijf je er mee lopen. Soms is het antwoord of advies dat je krijgt ook niet helemaal wat je verder brengt. Daarom is het goed je af te vragen wat je behoefte is als je het gesprek aan gaat en te onderzoeken wat het effect is nadat het gesprek heeft plaats gevonden. Want zijn alle gedachten en aannames die jij hebt over de situatie wel reëel? Beschik je over de juiste informatie om de conclusies te trekken die je trekt?  

Al eens gedacht aan delen met een onbevooroordeelde sparringpartner?

Als je bereid bent om anders naar jezelf en de situatie te gaan kijken, dan kan het helpen om de zaken waar je tegen aan loopt te bespreken met iemand die zich niet in je directe vrienden-, kennissen en familiekring bevindt. Op die manier spar je met iemand die onbevooroordeeld naar de situatie kan kijken en samen met jou de situatie kan onderzoeken, waardoor je zelf op andere gedachten komt. Daarbij heeft deze onafhankelijke persoon er geen belang bij de uitkomst of je handelen omdat deze persoon geen onderdeel van de situatie is. Het kan je andere inzichten opleveren waardoor je andere handelingen uit gaat voeren en dit leidt dan weer tot een ander resultaat. Het kan je helpen inzicht te krijgen in je patronen, waardoor je ervoor kunt kiezen om er op een andere manier mee om te gaan! 

Wil je aan je persoonlijke groei werken en door je eigen patronen heen breken voor een gelukkiger en betekenisvoller leven? Kom dan kennis maken in een kennismakingssessie om te zien hoe ik jou kan helpen om focus te houden en je doelen te behalen.